Varga Gábor-díj

Az Európai Szülők Magyarországi Egyesülete 2013-ban alapította a Varga Gábor-díjat, hogy emléket állítson az Alsóerdősori Bárdos Lajos Általános Iskola és Gimnázium 2012 decemberében elhunyt igazgatója munkásságának, és minden évben olyan pedagógusokat jutalmazzon, akik a felterjesztő szülők, szülői közösségek szerint példát mutatnak a szülőkkel együttműködő pedagógiára, arra, hogy a szülőkkel való együttműködés nélkül az iskola kevésbé sikeres. A díjátadóra minden évben a névadó születésnapján, november 20-án, a Gyermekjogi Világnapon kerül sor. A díj alapítását Varga Gábor özvegye is támogatta.

vargagabordij_oklevel_2015

A díjra jelölni aktív vagy friss nyugdíjas pedagógusokat, esetleg más iskolai dolgozókat lehet minden év október 10-ig. A jelöléseket a javaslattevő megjelölésével és legfeljebb 2 gépelt oldal terjedelmű indoklással az europaiszulok@gmail.com e-mail címre várjuk.

A díjak odaítéléséről az alapítók felkérésére háromtagú kuratórium dönt majd. A kuratórium tagjai Szegvári Katalin, közkedvelt televíziós újságíró, Gyulai Tamásné, a Nefelejcs utcai Óvoda nyugalmazott vezetője, egykori kolléga és Vargáné Fellner Magdolna, Varga Gábor özvegye.

Eddigi Varga Gábor-díjasok

2013: Lantos Ágnes és Szabó Erika

2014: Rajnai Éva és Sziklavári Beáta

2015: Zeibig Tamás

2016: Darnainé Durcsán Rózsa és Mózes Dóra

2017: Felszeghy Zoltán

2018: Tímár Krisztina és Burka Erika

2019: Ágoston Gabriella, Sidó Istvánné Mónika és Ujvári Mariann